24-07-07

Terug van weggeweest

Beste Dear Leader freaks,

ik ben er inderdaad een weekje tussenuit geweest en dit was nu net in een periode dat er nog eens veel nieuw te rapen viel op DL gebied.

Ik zal starten om nog eens een klein overzicht te geven van wanneer Dear Leader nu allemaal speelt, ik veronderstel dat de meesten die nu wel weten maar toch:

05/10: Muziek-O-Droom te Hasselt
Meer info op www.muziekodroom.be

06/10: Rock Ternat
Meer info op www.rockternat.be

06/10: Petrol te Antwerpen
Meer info op www.petrolclub.be
Support Act hier is de Belgische groep The Kick Tracies, kijk zeker eens op http://www.myspace.com/thekicktracies

Dankzij Pipo post ik hier nu ook de 'veronderstel ik toch' bijna laatste recensie uit te morgen.

Dear Leader - The Alarmist

Aaron Perrino is gedoemd om een cultfiguur te blijven. Daar zal hij zelf wellicht niet rouwig om zijn, maar het is jammer dat hij, door systematisch met kleine labels scheep te gaan, nooit een breed publiek zal bereiken.

Terwijl hij toch songs schrijft die stuk voor stuk toegankelijk genoeg klinken om de oversteek naar de mainstream te maken. Wie de eerste plaat van zijn vorige groep The Sheila Divine heeft gehoord is fan voor het leven, en ook als aanvoerder van Dear Leader koppelt hij sprankelende gitaarrock aan gepassioneerd gezongen uitbarstingen over verloren liefdes, de beslommeringen van de gewone man en de politieke modderpoel waarin de VS onder Bush terecht zijn gekomen.

Opener 'Nightmare Alleys' gaat verder waar de vorige cd ophield. De gelijkenissen met Buffalo Tom (niet toevallig ook uit Boston) zijn nooit veraf. 'Father Baker', waarin je tussen de piepende gitaren een piano hoort opduiken, geeft aan dat de groep het in zich heeft om stadionanthems te schrijven zonder dat ze daarom meteen Bon Jovi hoeft te worden. En zelfs wanneer de toon iets akoestischer is, zoals in het meeslepende 'Get Civil', scheurt Perrino toch weer zijn stembanden in stukken en lopen de koude rillingen je over de rug.

In Amerika noemen ze dit college rock, maar daarmee doe je de groep eigenlijk tekort. Want de levensduur van The Alarmist strekt zich uit tot lang nadat je je diploma aan de muur hebt gespijkerd.

(Bart Steenhaut)

Nieuw is ook in de rechtste kolom de Dear Leader link die je kan toevoegen op uw website of blog, als het niet lukt mail me dan maar even dan zorg ik voor wat assistentie.

Rest mij alleen nog te zeggen dat ik vanaf nu met dezelfde enthousiasme en snelheid Dear Leader nieuws zal verspreiden op deze blog.                                                                                                                                         

 

12:23 Gepost door the1stwarrior in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

nief lieken 'this is our war'...is misschien wel letterlijk te nemen, het voelt als een klein beetje oorlog om dear leader enige bekendheid te geven in dit belgenland...een oorlog die wel op enthousiasme en snelheid draait en niet op bommen en granaten, fijn dat jullie terug zijn.
koenie kiplekker,die op zes oktober wel voor een dilemma komt te staan,groet.

Gepost door: ridder | 26-07-07

De commentaren zijn gesloten.